Onze doelstelligen en de wijze van fokken

Het is de passie voor het ras dat ons langzaam aan tot het fokken heeft geleidt. Ons doel is het fokken van pups, die aan de rasstandaard voldoen, zowel op het vlak van het uiterlijk als op vlak van het karakter. Ook volgen wij alle voorschriften op het vlak van gezondheid, en de ouders van de pups zijn getest op HD en ED (heup- en elleboogdysplasie). Ook worden de ogen getest op erfelijke aandoeningen (jaarlijks oogonderzoek en genetische test voor PRA).Wij wijden ons leven helemaal aan de labrador.

De honden worden helemaal opgenomen in ons familiaal leven, de volwassenen delen ons dagelijks leven en al onze activiteiten. De pups worden opgevoed in huis, waar de werpkist in het midden van onze woonkamer staat. We willen dat de pups voor het maximum gesocialiseerd worden, vooraleer ze vertrekken naar hun nieuwe omgeving.

Wij fokken alleen maar enkele nesten op een jaar, daarom is het nodig om U in te schrijven op een wachtlijst wanneer U een pup zou willen. Ook willen wij graag de aspirant-eigenaars ontmoeten, vooral om hun wensen in verband met de pup te leren kennen, maar ook om hun alle nodige uitleg te kunnen geven over de te verwachten veranderingen in het leven van hun pup.

Een reservatie van een pup of inschrijving op de wachtlijst is alleen maar effectief met de betaling van een voorschot.

 

Al onze pups hebben een stamboom van Sint-Hubertus (FCI), zijn gevaccineerd(Europees paspoort), hebben een microchip (bvirh-abiec) en zijn verschillende malenontwormd. Elke pup heeft ook zijn genetische identiteitskaart. De nieuwe eigenaars krijgen ook de kopie van alle gezondheidsonderzoeken van de beide ouders, alsook een handleiding in verband met de opvoeding van hun pup.

FaLang translation system by Faboba